top of page

ASSORTIMENT

konijn kaninchen lapin coniglio rabbit.j
haas hase lievre lepre hare.jpg
wildzwijn wildschwein sanglier cinghiale
hert cerf hirsch cervo deer.jpg
ree reh chevrieul capriolo roedeer.jpg
fazant faisan fasan fagiano.jpg
wilde eend colvert mallard germano reale
patrijs perdreau rebhuhn pernice partrid
duif taube pigon colombaccio pigeon.jpg
lam lamm agneau agnello lamb.jpg

Het Assortiment

Klik op de icoontjes hierboven, om een assortiment per wildsoort te openen.

De samenstelling van het assortiment is vanzelfsprekend volledig afgestemd op de vraag vanuit de diverse markten.

Maar net zo belangrijk als die vraag is de kwaliteit en de kwantiteit van het aanbod in de wildgebieden. En dat kan zeer wisselend zijn omdat we werken met een natuurlijk product.

World map locations VLM group.jpg

Konijn

Het grootste gedeelte hiervan komt uit China. De konijnenrassen die nu vanuit China worden geïmporteerd, o.a. Californian en Nieuw Zee1andse rassen, hebben een zachte, gemakkelijke v1eesstruktuur. Het hoge proteïne geha1te, de zeer 1age vetgeha1tes en het volledig ontbreken van koolhydraten maken het konijnenvlees uiterst gezond en zeer smakelijk. 

Haas

Het merendeel van de LOUISA hazen komt uit de uitgestrekte Argentijnse pampa's en enkele aansluitende gebieden in Chili.

Hazenvlees heeft een meer uitgesproken wildsmaak dan konijnenvlees. In de bereiding is het eigenlijk niet nodig te marmeren, hoewel dat in veel traditionele recepten nog wel wordt aangegeven (hazenpeper-recepten).

Grofwild

De traditionele exportlanden voor grofwild zijn: Oost-Europa (Oostelijk Duitsland en Polen) met wildzwijn, hert en ree. En daar komt dan ook het overgrote deel van het LOUISA wild vandaan. Andere wildgebieden zijn: Engeland (kleinere reeën en herten); Nieuw Zeeland (gefokte edel- en damherten); Australië ( wildzwijnen, en kangoeroe). 

​​

Wildzwijn

Jonge wildzwijnen leveren een zeer zacht vlees met een uitgesproken wildsmaak. De rug laat zich zeer goed braden of roosteren, a1s medaillons van de rugfilet of als koteletten. Het bout- en schoudervlees levert een prachtige kwa1ltelt goulash.

Ree

Ree levert een gamma aan prachtige producten op In het LOUISA assortiment, die stuk voor stuk de vergelijking met kalfsvlees met glans winnen.

​​

Hert

Hertenvlees heeft een uitgesproken en consistente smaak. De vleesstructuur is zo mals, zeker bij de jongere dieren die door Johan van Leendert verwerkt worden, dat ze, rosé gebraden (of gegrild), een ware delicatesse vormen.

Gevogelte

In het vaste LOUISA assortiment kennen we fazant, rode en grijze patrijs en wilde eend. Afhankelijk van aanbod en kwaliteit wordt ook wel ander gevogelte verwerkt.

bottom of page