top of page

ALGEMENE INFO & IDEEËN

Aanbevolen portiegrootte

Hoeveel per persoon?

Hoe lang het duurt?

Of het nu gaat om snel bakken zoals steaks, of langzaam bereiden zoals stoofpotjes, hier vindt u wellicht wat kooktips.

Bon Appetit.jpg

. Fazant: 1 fazant van 600 tot 1000g voor 3 tot 4 personen. Aanbraden en ongeveer 40 min. in de oven op 190ºC.

. Fazantenfilet: 1 per persoon. 6 min. bakken in de pan. Eerst 3 min. vetkant, dan 3 min. aan de andere kant, zeker een 5-tal min. laten rusten en garing controleren.

. Patrijs: 1 jonge patrijs van 200 tot 300g voor 1 persoon. Aanbakken in de pan, 15 a 20 min. in de oven op 175ºC.

. Eend: 200g per persoon. Een kleine wilde eend is geschikt voor 2 tot 3 personen. Aanbakken in de pan en 20 tot 30 min. in de oven op 175ºC.

. Bosduif: 1 jonge bosduif per persoon. Aanbraden, 15 a 20 min. in de oven op 175ºC.

. Haas: 2,5kg voor 5 tot 6 personen. Ongeveer 2,5 uur in de stoofpot.

. Hazenrug: 1 voor 2 personen. Aanbakken en daarna nog 25 min. in de oven op 175ºC.

. Hazenbout: 1 bout per persoon. 75 min. in de stoofpot.

. Hazenpeper: 350g per persoon. 75 min stoven.

. Ree, hinde, hert: filet of medaillons 150 tot 200g per persoon. Aanbakken in de pan en 20 min. in de oven van 210ºC per halve kilo.

. Reerug aan't been: van 1,5 tot 2kg voor 6 tot 8 personen. Aanbakken 20 tot 25 min. in de oven van 210ºC.

. Reebout: van 1,5kg, voor 6 tot 8 personen. Aanbakken en 35 min. in de oven op 200ºC.

. Reeragout: 1kg voor 4 personen. 90 min. sudderen in de pan.

. Reebiefstuk: 150 tot 200g per persoon. 4 min. aan elke kant in de pan, volgens dikte!

. Reekoteletje: 150 tot 200g per persoon. 4 min. aan elke kant in de pan, volgens dikte!

. Hertenbiefstuk: 150 tot 200g per persoon. 4 min. aan elke kant in de pan, volgens dikte!

. Hertenkotelet: 150 tot 200g per persoon. 4 min. aan elke kant in de pan, volgens dikte!

. Everzwijn: 170g per persoon, voor ragout 250g.

. Everzwijnbout: 1kg voor 4 personen. Aanbakken, 40 min. in de oven van 200ºC.

. Everzwijnkotelet: 150 tot 200g per persoon. 4 min. aan elke kant in de pan, volgens dikte!

. Everzwijnsteak: 150 tot 200g per persoon. 4 min. aan elke kant in de pan, volgens dikte!

. Everzwijntournedos: 150 tot 200g per persoon. 4 min. aan elke kant in de pan, volgens dikte!

Smakelijk eten!

Game meat serving portions.jpg
bottom of page